قیمت طلای ۱۸ عیار ۴,۴۹۲,۰۰۰ تومان
- by مدیر سئو
- مرداد 8, 1403
- دانستنیهای طلا و جواهرات
فلز طلا، همواره در طول تاریخ نوعی فلز باارزش و پر طرفدار در میان مردم بوده و افراد زیادی، تمایل به پس انداز و سرمایه گذاری در طلا دارند. این امر موجب شده است، خریداران و سرمایه گذاران به دنبال کسب اطلاعات مختلفی در مورد این فلز گرانبها باشند تا در نهایت، بزرگ ترین تولید کنندگان و کشور هایی که تولید کننده طلا هستند را بشناسند. در این مطلب، شما را با برخی از بزرگ ترین کشور های تولید کننده فلز طلا در سراسر جهان آشنا می کنیم.
لیست بزرگ ترین کشور های تولید کننده طلا در جهان
بر اساس آخرین اطلاعات و آمار ارائه شده از سوی شورای جهانی طلا، لیستی از بزرگ ترین کشور های تولید کننده طلا تهیه شده که در آن، نام برخی از کشور ها به چشم می خورد. هر چند معادن طلا در کشور های مختلفی به جز این موارد نیز وجود دارد، با این حال می توان گفت، بیشترین درصد استخراج طلا در جهان، در این چند کشور تولید کننده طلا می باشد:
کشور چین
این کشور، با استخراج بیش از ۴۲۰ تن طلا در سال، بزرگ ترین کشور تولید کننده طلا در جهان بوده که ذخایر طلای موجود در آن، موجب شده ۱۳ درصد از میزان عرضه طلا در جهان متعلق به این کشور باشد. از جمله دلایل موفقیت چین در زمینه استخراج طلا، استفاده از تجهیزات و فناوری های پیشرفته و به کارگیری نیروی کار با هزینه بسیار کم می باشد. لازم است بدانید، در مدت زمان بیش از یک دهه، استخراج در چین کمتر از ۳۰۰ تن نبوده و به همین دلیل، مدت زیادی است که در صدر جدول کشور های تولید کننده طلا در جهان قرار دارد.
کشور استرالیا
یکی دیگر از بزرگ ترین کشور های تولید کننده طلا در جهان، کشور استرالیا است که با داشتن بیش از ۱۰ هزار تن ذخایر طلا، دومین کشور تولید کننده طلا در جهان لقب گرفته است. از آن جایی که متوسط میزان استخراج طلا در سال در کشور استرالیا، در حدود ۳۳۰ تن است، از این رو بر اساس آمار شورای جهانی طلا، این کشور، بیش از ۱۰ درصد طلای جهان را تامین می کند. کشور استرالیا، دارای معادن مختلفی از فلز طلا بوده که برخی از معروف ترین آن ها، معدن نیوکرست و معدن کادیا می باشند.
کشور روسیه
هر چند این کشور، در گذشته میزان استخراج بیشتری در مقایسه با کشور استرالیا داشته، با این حال در سالیان اخیر، رتبه سوم تولید کنندگان طلا را از آن خود کرده است. روسیه با تولید ۳۱۰ تن طلا در سال، بزرگ ترین کشور تولید کننده طلا پس از چین و استرالیا بوده و در حدود ۹ درصد از طلای جهان را تولید می کند. معادن طلای بی شماری نیز در کشور روسیه قرار دارد که معروف ترین آن ها، معدن اولیمپایدا است که سالانه در حدود ۳۰ تن طلا از آن استخراج می شود. علاوه بر این، معدن بادینگتون نیز یکی دیگر از معادن مشهور کشور روسیه بوده که نقش بسیار مهم، در زمینه استخراج و تولید طلا در این کشور دارد.
کشور کانادا
این کشور نیز با افزایش استخراج و تولید طلا در سالیان اخیر، توانسته است رتبه چهارم تولید کنندگان طلا را از آن خود کند و با تولید ۲۰۰ تن طلا در سال، در حدود ۶ درصد از طلای تولید شده در جهان را تامین کند. کشور کانادا، از جمله کشور هایی است که با استفاده از روش های مختلفی عملیات معدنکاری را انجام داده و با اهمیت دادن به مسئله محیط زیست، تلاش می کند مراحل استخراج و تولید طلا، با کم ترین میزان آسیب به محیط زیست همراه باشد. بیشترین طلای استخراج شده در کشور کانادا نیز متعلق به برخی مناطق مانند بریتیش، کلمبیا، آنتاریو و کبک می باشد.
کشور آمریکا
این کشور با تولید و استخراج سالانه ۱۷۰ تن طلا، پنجمین کشور تولید کننده طلا بوده و با داشتن ذخایر زیاد طلا و به کارگیری روش های استخراج مدرن و پیشرفته، در حدود ۵ درصد از تولید جهانی طلا را از آن خود کرده است. برخی از مناطق این کشور مانند ایالت های نوادا و کلرادو، بیشترین معادن طلا را در خود جای داده اند و در حدود ۷۵ درصد از کل طلای تولیدی این کشور، از این دو ایالت تامین می شود.
کشور قزاقستان
هر چند قزاقستان، مدت زیادی در بین کشور های تولید کننده طلا قرار نداشت، اما امروزه این کشور نیز با افزایش استخراج و تولید طلا، به عنوان ششمین کشور تولید کننده طلا در جهان شناخته شده و میزان برداشت، استخراج و تولید سالیانه شمش طلا در آن، در حدود ۱۳۰ تن می باشد.
کشور مکزیک
این کشور، یکی از قدیمی ترین کشور های تولید کننده طلا در جان بوده و توانسته در سالیان اخیر، با تولید سالانه ۱۲۰ تن طلا، به رتبه هفتم در میان کشور های تولید کننده طلا در جهان دست یابد. این کشور نیز دارای معادن مختلف طلا بوده که معروف ترین آن ها، معدن هرادورا است که درصد زیادی از طلای استخراج شده این کشور را تامین می کند.
کشور اندونزی
اندونزی یکی از کشور های بسیار مهم در زمینه صنعت و معدن بوده و با داشتن ذخایر بالای عناصر مختلف مانند مس، نیکل، طلا و غیره، جایگاه بسیار ویژه ای در میان کشور های آسیایی دارد. امروزه در حدود ۱۱۰ تن طلا در کشور اندونزی تولید و استخراج شده و این امر موجب شده است، این کشور به عنوان هشتمین کشور تولید کننده طلا محسوب شود. کشور اندونزی نیز دارای معادن مخالف طلا بوده که بزرگ ترین آن ها، معدن گراسبرگ است و بر اساس آمار ارائه شده شورای جهانی طلا، تنها در سال ۲۰۲۳ در حدود ۵۶ تن طلا از آن استخراج شده است.
کشور آفریقای جنوبی
این کشور از دیرباز تا کنون، همواره به عنوان یکی از بزرگ ترین و بهترین تولید کنندگان طلا در جهان محسوب شده و امروزه نیز با کشف ذخایر طلا و استفاده از تکنولوژی های پیشرفته، توانسته درصد بالایی از تولید را داشته باشد. هر چند در سالیان اخیر، برخی مشکلات سیاسی، اعتراضات و اعتصابات موجب شده است صنعت معدن و استخراج طلا در آفریقای جنوبی، با مشکلات فراوان و افت محسوسی مواجه شود، با این حال میانگین تولید طلا در آفریقای جنوبی در سال، در حدود ۱۰۰ تن می باشد.
کشور ازبکستان
لازم است بدانید کشف طلا در ازبکستان، در سال ۱۹۵۰ میلادی رخ داده و تا به امروز نیز استخراج این فلز با ارزش در این کشور رواج زیادی دارد. از این رو، در سال ۲۰۱۹ دولت ازبکستان، اقدام به اتخاذ سیاست های جدیدی در زمینه استخراج و تولید طلا کرده تا با افزایش تولید، بتوان سرمایه گذاری های مجدد در مواردی مانند طلا آب شده نیز انجام داد. نتیجه این تلاش ها در سالیان اخیر، با تولید ۱۰۰ تن طلا در سال همراه بوده و کشور ازبکستان، دهمین کشور تولید کننده طلا در جهان لقب گرفته است. از جمله معادن معروف این کشور، معدن مورونتاو است که بیشترین ذخایر طلا را داشته و درصد بالایی از میانگین استخراج فلز طلا را به خود اختصاص داده است. این معدن، بیش از ۲ و نیم میلیون اونس طلا در سال تولید کرده و طبق انتظار متخصصان، می تواند تا دهه ۲۰۳۰ به فعالیت خود در این زمینه ادامه دهد.